En Sıcak Konular

Dr.<br />Kemal Yeşilçimen


Dr.
Kemal Yeşilçimen
9 Ekim 2012

'BİLİMSEL ve MİLLİ EĞİTİM' ne zaman ?



Bilimsel eğitim beyinlere moloz bilgiyi yükleyerek zihinleri işlemez hale getiren değil, arge, proje, patent ve bilgi üretmeyi öğreten eğitimdir. Ezberci Fulbright eğitimi ise zihinleri zombiye çeviren virüsün adıdır.

Bilimsel ve milli eğitim; bedensel, ruhsal, sosyal, çevresel ve zihinsel hastalıklı yaşam tarzından sağlıklı topluma geçişin yoludur. Bilim ve teknolojide, ekonomi, kültür ve sanatta Fatih olmanın yoludur. Bilimsel ve milli eğitim; gerçek anlamda özgür, bağımsız ve muktedir olmanın yoludur. Mevcut eğitim bu hedefleri sağlıyor mu? Haberlerde her türlü suçu birlikte izliyoruz. Hırsızlık, gasp, cinayet,   sahtekarlık, ahlaksızlık  Fulbright eğitiminin eseri. Karınca incitmeyen, kul hakkı için üzüm bağlarına yediği üzümün parasını asan bir millet nasıl bu hale geldi?

FULBRİGHT eğitimi insana ve çevreye saygılı, ülkesini, milletini, tarihini ve milli değerlerini seven, sahip çıkan insan yetiştirmek yerine aidiyeti ve milli değerleri yok eden, ülkesinden ve değerlerinden nefret eden, aleyhine çalışan insan yetiştiriyor. Milli değerleri yok ederken yerine ne idüğü belirsiz küresel değerleri yüklüyor. Ülkesinin eksiklerini tamamlamak ve ülkesini geliştirmek yerine bireysel çıkarları için ülkesini terkeden dünya vatandaşı yetiştiriyor. Milletin binbir zahmetle okuttuğu yüzbinlerce doktor, mühendis, bilgisayar uzmanı... Yabancı ülkelere hizmet için yarışıyor. Küresel sistem milyarlarca dolar eğitim masrafından kurtulurken, gariban halkımız nitelikli uzman aramakla ömür tüketiyor. Çileyi biz çekiyoruz, kaymağını yabancılar yiyor. Neden? Aidiyet veremeyen, milli değerleri yok eden Fulbright eğitimi yüzünden. Bizi modern sömürgeye çeviren bu eğitim sistemini değiştirmeye maalesef kimsenin gücü yetmiyor.  

Bilimsel anlayıştan yoksun teste dayalı ezberci eğitim sistemi yüzünden, malumattan bilgiye, bilgiden fikire, fikirden bilime, bilimden teknolojiye geçemiyoruz. ‘Malumatın olsun’ anlayışı ile sırtlarında yük yük kitaplar taşıyan nesiller malumata boğulmuş. Bilgi okyanusunda sonsuz bilgiyle doldurulan beyinler, fazla yükleme nedeniyle tıpkı bilgisayar gibi yavaşlıyor ve çalışmaz hale geliyor. Diziler, reklamlar, filmler, haberler... Sürekli medya bombardımanı renkli, hareketli ve sesli dosyalarla hafızayı işgal ederken zihinler çöküyor. Bu yüzden sorunlar karşısında toplum ne yapacağını bilemiyor, başkasından medet umuyor. Zihinsel üretim yok, zihinsel çözümler kısır. Dünyayı kontrol eden batının istediği de işte bu: ZİHİNSEL MANDACILIK. Topluma yem olarak sunulan ise, bilimin dışında kalan öbür dünyanın konuları: Melekler kaç kanatlı?

Teste dayalı ezberci eğitim sistemi, lüzumsuz bilgileri ezberle zihinleri işgal ederken, genç beyinleri düşünemez ve sorun çözemez hale getiriyor. Bu sistem bilinen sözleri hıfz etme ve şiir yeteneğini geliştirmede yararlı olsa da, yeni bilgi ve yeteneklerin keşfi ve geliştirtirilmesine manidir. Yani bu sistem,  İbni Sina, Mimar Sinan veya Edison gibi dahilerin ortaya çıkmasını engeller. Nasıl çıksın ki? Beyinleri işe yaramaz moloz bilgiyle doldurursanız, çıkacak dahileri de yok edersiniz.  Yat yat uyu diye beyinlere kazınan Fulbright sisteminin hedefi, yüklenen ezber yazılıma uygun robotlar yetiştirmek. Bu sistem bilim, teknoloji ve uygarlığın gelişimi için gerekli olan yeni bilgi, yetenek ve keşifleri engellediği için yerimizde sayıyoruz. Eğitim ve öğretimde zihinsel mandacılık 70 yıl önce Fulbright anlaşmasıyla başladı. ll. Dünya şavaşı sonrası  kurulan modern sömürü sisteminde, savaşa girmediğimiz halde akademi ve bilim dünyası kastre edildi. Yani akademi, teknoloji üretmeden sadece bilimin lafını edecekti. Fulbright eğitimi bu hedefi gerçekleştirmek için devreye konuldu. Bilim Çin’de bile olsa… emrine rağmen, milleti öbür dünya ile uyutan din adamları devşirildi, teste dayalı ezberci eğitimle beyinler kilitlendi. Soruları çalan Fetö, modern sömürüye yardım ve yataklık eden bürokrasi ve akademiyi başımıza bela etti. Çalınan sorularla kripto yapılar, bürokrasi, akademi, medya, iş dünyası dizayn edildi.

Ezbere dayanan bu sistemde öğrencilerin farklı yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek mümkün değildir. Gereksiz bilgileri ezberleme, sadece keşif ve yaratıcılığı öldürmez, bilim ve teknolojik yönden gelişimi de önler. Çünkü ezberle hafızayı işgal, sorun çözme, sorgulama, araştırma, keşif ve inovasyon yeteneğini köreltiyor. Sonuçta matematik, fen, biyoloji, okuduğunu anlama, idrak gibi bilimsel gelismede esas alınan PİSA testinde nal topluyoruz. Toplumu okuduğunu anlamayan idrakten yoksun robotlara dönüştüren bu eğitim sistemi yerine nasıl bir eğitim olmalı?

Çocuklarımızı körelten değil, saklı yeteneklerini bile keşfedip geliştiren bir eğitime ihtiyaç duyuyoruz. Süpergüç olmanın yolu, gençleri zombileştiren değil, teknolojik ve entellektüel yeteneğini açığa çıkarıp üretime katan bilimsel eğitimden geçer. Bizi millet yapan geleneklerimizi, milli kültür ve değerlerimizi yok eden değil, tam tersine genç nesillere öğreten bir eğitim istiyoruz. Batının dikte ettiği toplumu çileden çıkaran ahlak dışı değerlerin modernlik ve LGBT maskesiyle körpe beyinlere yüklenmesini istemiyoruz.

‘Bilimsel anlayış ve bilimsel değerlendirme’ dersi, gerekli bilgiye kolayca ulaşmayı öğretir, bilgiyi analiz eder, virüs taramasından geçirir : Bilgi okyanusunda, doğru ve yararlı olanı nasıl seçebiliriz? Yanlış ve zararlı olanı nasıl tanırız? Bilgiyi nasıl yorumlar, değerlendirir ve yarar sağlarız? Bilgi hamalı olmaktan nasıl kurtuluruz? Akıl yürütmeyi, sorun çözmeyi, düşünce ve çözüm üretmeyi öğreten bu program ders olarak okutulmalıdır. Bu bilinçle yetişen bir toplumu aldatmak zordur. Eğitimin bu programdan yoksun bulunması, ezberci eğitimle beyinlerin kilitlenmesi yüzünden sorunlar karşısında, ıssız yolda far yemiş tavşan gibi donup kalıyoruz. Depremden GDO’ya, aşıdan kolesterole kadar tüm hayati konularda bilim dünyamızın bir bölümü ak, diğer bölümü kara derken, seyredenler kafamız karıştı diyor. Çünkü zihinler, kafa karışıklığını önleyen anti-virüs programından yoksun.    

Peki milyar dolarlar harcadığımız şaşalı okullar bize ne öğretiyor? Sadece malumat. Televizyon bilgi yarışması programlarının, test imtihanlarının, dersanelerin, okulların amacı, bilgi çöplüğünden çoktan seçmeli hastalık. Teknoloji üretemeyen, yaşamsal sorunları çözemeyen para ve zaman kaybı ne işe yarıyor? ‘Bilimsel değerlendirme’nin ders olarak okutulması yerine kurbağa bacağından Missisippi nehrine kadar işe yaramaz bilgiyle beyinlerin işgali bilimsel esaretin nedeni. Eğitim ve öğretimin önündeki en büyük engel, insanları çözüm üretemeyen, isteklerini bile ifade edemeyen robotlara dönüştüren, bilimden uzak ezberci dayatma. Gereksiz bilgiyi moloz gibi zihinlere boşaltan eğitim ve medya yüzünden zihinler enkaz altında can çekişiyor. Bu enkazdan kurtulmadan hangi sorunu çözebiliriz? 

Bu kadar okumuş, yazmış, yetişmiş adama, bu kadar üniversiteye rağmen neden bu haldeyiz? Altyapısı bile olmayan üniversitelerde zaman ve para gücünü tüketmek, kopya ve palavra araştırmalarla bilim yapıyor görünmek bir işe yaramıyor. Bizim araştırmalar para kazanmıyor, kıt kaynakları tüketiyor. Kaynaklar sonsuz değil sınırlıdır. Bu sınırlı kaynakların akıllı ve bilimsel anlayışla kullanımı gerekir. Aksi halde aspirinden uçağa, aşıdan domates tohumuna kadar binlerce teknolojik ürüne harcanan para, bilim üreten ülkelere sürekli hediye edilir. Patent ve teknoloji üreten ülkeler, bu hediye ile gelişir süpergüç olur. Bilim ve teknoloji üretemeyen ülkeler ise, bilimsel masallarla uyutulan sömürgelere dönüşür. 

Bilim dünyamız, ne işe yaradığı meçhul yayın furyasına kapılmış, bilimin niçin yapıldığını anlamaktan yoksun. Bilim iki ayak üzerinde yükselir. Birinci ayak; bilime harcanan paradan çok, bilimden kazanılan paradır. Bilimden para kazanamazsanız, bilime harcayacak parayı bulamazsınız. Bu harcamanın amacı, araştırmalarla üretilen bilgi, patent, ilaç ve teknolojinin trilyonlarca dolarlık ebedi gelire dönüşmesini sağlamaktır. Bilimin ikinci ayağı ise üretilen bilgi ve teknolojinin günlük hayata yani yaşam tarzına yansımasıdır. Bu iki ayaktan yoksun ülkeler ilerleyemez, ayakta bile duramaz. Çünkü bilim bu iki ayak üstünde yükselir ve yararlar sağlar. Bu yararlar; sorunların çözümü, ekonomik gelişme, refah, konfor, yaşam kalitesinde artma, sağlıkta iyileşme ve insan ömrünün uzamasıdır. Bütün bunları sağlayacak olan temel, bilimsel eğitimdir. Bilimsel eğitim yoksa, bilim ve teknoloji gelişmez.


Patent ve teknolojiye dönüşen bilimsel araştırmamız var mı? Kilitlenen sorunları çözecek bilgi ve teknolojiyi kim üretiyor? Milli gelirin ne kadarını bilim ve teknolojiden kazanıyoruz? Kendi aşı ve ilacımızı üretebiliyor muyuz? Geri kalmanın ve modern sömürünün en önemli nedeni Fulbright eğitim sistemidir.

 

Bu nasıl eğitim ki, sağlıklı, ahlaklı, vicdanlı, saygılı bireyler de yetiştiremiyor. Tecavüzü, vahşeti, şiddeti, alkol ve uyuşturucu bağımlılığını önleyemiyor aksine artırıyor.  Eğer toplum bilimsel eğitimin süzgecinden geçseydi, şişmanlık, sigara, hipertansiyon, diyabet, kanser, KOAH benzeri hastalıklar içinde kıvranmaz, sağlıklı hayatın hayal olmadığını anlardık. Son 9 yıl içinde sağlık harcamaları % 800 artarken, bu astronomik artışın bize sağlık olarak dönmediğini görür, hastalıkları önlemenin tek çıkar yol olduğunu akıl ederdik. Eğer bu ders okutulsaydı, mikroplu suların parayla bize satıldığını idrak eder, damacana hamallığı yerine eskiden olduğu gibi, musluktan temiz su akıtmanın yolunu bulurduk. 

  

Eğer bu ders okutulsaydı, enerji kaynakları içinde yüzerken ithal enerjiye bağımlı kalmazdık. Çağımızda akıllı ve bilimsel düşünenin üç kere kazandığını bilir, ona göre planlama yapardık. Eğer toplum bilimsel eğitimin süzgecinden geçseydi, son 10 yılda cep telefonlarına ve GSM hatlarına yatırdığımız 250 milyar dolarla, dünyanın bilim ve teknoloji devi olurduk.

Eğer bu ders okutulsaydı, GDO’nun kısırlıktan kansere kadar pek çok hastalığa yol açtığını, milletlerin akıl oyunuyla kısırlaştırıldığını anlar, oyuna gelmezdik. Kısırlık oranı 40 yıl önce %2 iken, şimdi neden % 25 oldu diye merak eder, sebebini bulur, önlem alır, tüp bebek peşinde koşmazdık. Ucuz diye sazan gibi mısır şekerine atlamaz, sonra da şişmanlık, diyabet, hipertansiyon, metabolik sendrom, kalp damar hastalıkları niye artıyor diye dövünmezdik. Milyarlarca doları ilaçlara kaptırmaz, kendi aşımızı kendimiz üretirdik. Kendini önce hasta eden sonra da tedavi etmek için kampanyalar ve zincir hastaneler açan bir topluma dönüşmezdik.    

Eğer bu ders okutulsaydı, yüzlerce milyar doları, cep telefonlarına, hastalıklara, enerjiye, gökdelenlere saçıp savurmak yerine, bilim ve teknoljiye yatırır kısa sürede dünya devi olurduk. Bu söylenenlerin hepsi gerçek ve kanıtları ortada. Ama bilimde ‘kanıtın gücü’ konusunu bilmeyen toplumlar, kanıtları nasıl bulsun ve nasıl değerlendirsin? Bilim toplumu olmanın yolu, aklımızı kullanmayı öğreten derslerden geçer, yoksa beynimizi haşat eden lüzumsuz bilgileri ezberlemekten değil.

 

İngilizlerin, logaritma cetvellerini ezberletme yoluyla Hintlilerin beynini işlemez hale getirmesi, acımasız sömürü için gerekliydi. Batı dünyasının İslam ülkelerinde uyguladığı bu akıl oyunu, ayfon 5’leri, cep telefonlarını, tablet bilgisayarları, süperlüks taşıtları satması için gerekli. Apple firması trilyon dolara koşarken bizim enayiliğimiz onların cebine para olarak akıyor. Çünkü İslam dünyası, İslam’ın ‘oku, anla, araştır’ emrinden habersiz. Doğal kaynaklara rağmen neden bir İtalya kadar üretemiyor, sürekli israf ediyor tüketiyor anlamıyor. Barış dini olan İslamın yaşandığı toprakların neden kan revan içinde olduğunu idrakten bile yoksun. ‘Oku, anla, araştır, Çin’de bile olsa…’ emrine uymayan, adeta direnen, lüzumsuz işlerle birbirini yiyen İslam alemi, İslam’ın önünde bir duvar gibi duruyor.

 

Bilimsel mandacılığı dayatan materyalist eğitim, düzgün ve ahlaklı toplum olmayı da engelliyor. Bilimden yaşam tarzına, ahlaktan kültüre kadar… İslam’ın ruhuyla çelişen bu sistem bizi eğitiyor. Acıkmadan yiyeni, komşusu açken tok yatanı, çalanı, çırpanı, yalanı talanı kim eğitiyor? Bu yüzden sosyal, ruhsal, bedensel ve ekonomik hastalıklar içinde kıvranıyoruz. 

 

Adamlar, bizi otla çöple, alternatif masallarla uyuturken, milyarlarca dolarlık ilaç ve teknolojiyi bize satarak köşe olurken, aydın ve bilim dünyamız bu oyunu göremiyor. Çünkü beyinler bilimsel mandacılığa göre formatlanıyor. Mevcut sistem oynanan oyunları idrak etmeyi ve akıllı çözümler üretmeyi önlüyor. Çünkü bunları görmeyi, anlamayı, çözüm üretmeyi sağlayan dersler okutulmuyor. Neden mi? Çağımızda milletleri köleleştirmenin en kestirme yolu zihinleri malumatla doldurup işlemez hale getirmek. Kendini akıllı zanneden ise ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Bu sistem yabancıya çalışıyor. İşte akıl oyunu bu. Oyun böyle oynanıyor. Bu savaşı bilmeyen millet ve devletlerin yaşama şansı yok.

   

Peki bilim dünyamız ne yapıyor? Keşfettiği ile değil, satın aldığı cep telefonları, tablet bilgisayarları, 4 çeker lüks cipleri birbirine göstererek caka satmayı marifet sanıyor. Bunları siz mi keşfettiniz, siz mi ürettiniz? Sarımsağı bile Çin’den ithal ederken biz neyi tartışıyoruz?

Bu yüzden, geriye dönüp baktığınızda, kendinize ait bir otomobil bile üretemediğinizi görüp üzülürsünüz. Göl olacak bölgeye havaalanı yapanların, depremde enkaza dönen şehirleri yapanların bizim okullarımızda yetiştiğini bilir yutkunursunuz. Beklenen Marmara depremi için soykırım yasası çıkaran ülkelerden medet umarken, bir araştırma gemimiz olmadığı için kahrolursunuz. Bilimden nasibini alamayan bir toplumun kaderi bu. Gecekondu üniversiteler ise, diplomalı işsizlerin ne işe yaradığını bilemiyor. Eğitimden medyaya tüm kurumlar, üreten değil tüketen insan yetiştiriyor. Küresel aktör olacağımızı düşlerken pazar oluyoruz. Kendi yaşamsal sorunlarımızı çözmeye yönelik araştırmalar yapamıyoruz. Çağımızda küresel aktör olmanın yolu bilim ve teknolojiden geçiyor. Taşıttan bilgisayara, aşıdan enerjiye üreten kazanıyor ve yaşıyor. Ürettiği ve keşfettiği ile değil, tükettiği ile övünenin yaşama şansı yok. Biz ise etrak-ı bi idrak, yuvarlanıp gidiyoruz. 

Kurulan bu sistemde bilgiyi değerlendirme dahil, nitelikli işleri isteseniz de yapamazsınız. Çünkü bunun eğitimini verecek bilim dünyamız, bilinçli olarak bitkisel hayata sokulmuştur. Örneğin aşı ve ilaç. Sadece ambalaj sanayi size ait olabilir. Kendiniz bir molekül keşfedebilir misiniz? Bunun için milyarlarca dolar tutan araştırma merkezlerini kurmak için gerekli parayı size kim verir ve niye versin? Zaten sizin bilim dünyanız ve üniversiteleriniz bilim ve teknolojik yönden kastre edilmiş ve küresel sisteme harem ağası gibi bağlanmıştır. Harem ağası yapmanın tekniği ise basittir. ‘Herkes bilim ve araştırma yapsın’ diyerek kıt kaynakları tüketmek yeterlidir. Herkes güya araştırma yapıyor da hangi sorunumuz çözülüyor ve kaç para kazanıyoruz bilen var mı? Halbuki, kıt kaynakları, kurulacak ‘Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde hayati konularda üretim için kullanmak gerekmez mi? Bu oyunu idrak edecek zihinsel eğitime ihtiyacımız var.

Başımıza gelen felaketlerin nedeni, küresel eğitim masalıyla kendi inanç, tarih ve kültürümüzden uzaklaştıran, hippi ve zombi nesiller yetiştiren, bilimden uzak materyalist eğitim anlayışı. Beyinleri gereksiz bilgiyle dolduran, kilitleyen ve insanımızı düşünemez hale getiren bu ezberci sistemle mücadele lafla olmaz. ‘Bilimsel düşünme ve değerlendirme’ dersi eğitimin temeli olmalıdır. Ama önce sınavlarla, televizyonlarla beyinlere malumat yükleyerek zihinsel esarete mahkum eden dersaneleri ve bilgi yarışması programlarını, beynimizi esaretten kurtaran, sorgulayan, sorun çözen, bilim ve teknoloji üreten şekle sokmalıyız. Belki milyarlarca doları saçtığımız dersaneler ve medya bu yolla işe yarar hale gelebilir. Yoksa halimiz harap. Paramızla rezil oluyoruz. Parasıyla rezil olan başka millet var mı? Bu deyim başka dilde var mı?

Çağımızda bilim ve teknoloji ürettiğiniz kadar özgür ve bağımsızsınız. Yoksa modern köle olursunuz. Milletler ancak bilim ve teknoloji üreterek ayakta kalabilir; yoksa ayaklar altında kalır. Sokaklarda bağırarak bağımsız olma dönemi bitti. Bilim ve teknoloji üretemezseniz, yaşama hakkınızda yoktur, şansınızda. Keşfettiğiniz kadar özgür, ürettiğiniz kadar bağımsızsınız. Gerisi hikaye. Bunu sağlayacak olan eğitimdir. Eğitim milli değilse yetiştirdiğiniz insan dışarı kaçar, yabancıya hizmet eder. Millete sadakati sağlayan eğitimdir. Filistinden Afganistana kadar İslam aleminin sefaleti ve zavallı durumunun asıl nedeni sömürge eğitimidir. Bu yüzden 57 İslam ülkesi, bilim ve teknolojide bir İtalya etmiyor. Çünkü eğitim sistemleri modern sömürü yazılımı. Bu yüzden küçücük İsrail, dünyanın doğal kaynaklarına sahip İslam alemini dize getiriyor. Daha önce söylenmiş bir sözü değiştirerek konuyu özetleyelim : Bilim ve teknoloji, bir kuşun iki kanadı gibidir.Bu iki kanadı kullanabilen ülkeler uçar ve özgür olur. Uçamayan ülkeler ise tavuk olur, başkasının eline bakar. Tavuk ülkeler, önüne atılan yemi gagalarken yumurtalarının alındığını farketmez, sömürge olur. Tek kanat ise uçmaya yetmez. Ya tavuk ülke olup altımızdan alınan yumurtalardan habersiz başkaları için çalışacağız, ya da bilim ve teknoloji kanadını çırparak özgür ve bağımsız olacağız.

Eğitim ve öğretimin bilim ve teknolojik devrimi sağlayacak sisteme dönüşmesi gerekiyor. Mevcut sistem, bilim ve teknoloji üretimini sağlayacak şekilde baştan aşağı değişmelidir. Bu devrimi yapacak güçlü bir başkanlık sistemine ihtiyaç duyuyoruz. Ya acı gerçeklerle yüzleşeceğiz, ya da tatlı yalanlarla sömürge ve tüketim toplumu olacağız. Ya enerji, aşı, cep telefonu… gibi cari açığı azaltacak on konuda bizi dünya devi yapacak ‘Bilim ve Teknoloji Merkezi’ kuracağız, ya da futbol, televole, UFO’lar, melekler kaç kanatlı gibi geyiklerle toplumu uyutmaya devam edeceğiz. Ya tavuk ülke olup altımızdan alınan yumurtalardan habersiz başkaları için çalışacağız, ya da bilim ve teknoloji kanadını çırparak özgür ve bağımsız olacağız. Hangisini seçelim? Ya ‘bilim nerde olsa alın’ emrine uyacağız ya da bizi tatlı yalanlarla ve tüketimle aldatan küresel şeytana…

4. devrime, ya Türkiyeyi süpergüç yapacak olan her bireyin özel yeteneklerini keşfedip geliştiren bilimsel ve milli bir eğitimle gireceğiz, ya da sosyal medyanın yönettiği asgari ücretli robotları olarak gireceğiz. Fulbright eğitimin 80 yıldır yetiştirdiği ucuz işgücü mü olacağız, yoksa milli uçaktan tanka, milli ilaçtan aşıya kadar teknolojik devrimi yapan bilimsel ve milli bir eğitime mi geçeceğiz? Seçim bizim.

Okuyan, okuduğunu anlayan, bilim ve teknoloji üreten zihniyete, irade, güce ve kabiliyete kavuşmak dileği ile…

Kaynaklar

Yeşilçimen K: Hastalık Üreten Yaşam Tarzımız Nasıl Değişir. Hayy kitap, 2006 

Bilim ve teknolojide neden geriyiz ?

 

Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi/Musevi var. (Kuzey ve Güney Amerika'da 7 milyon, Asya'da 5 milyon, Avrupa'da 2 milyon ve Afrika'da 100 bin Musevi yaşıyor.) Peki, kaç Müslüman var: 1,4 milyar Müslüman. (1 milyar Asya'da, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa’da, 6 milyon Amerika kıtasında.)
Yani
dünyada 1 Musevi’ye karşın 100 Müslüman var...

İyi ama
Yahudiler Müslümanlardan niçin 100 kat daha güçlü ve daha zengin ve daha eğitimli ve daha mucitler? Tarafsız ve bilimsel yollarla tespit edilmiş nedenlerini öğrenmek istiyorsanız lütfen okumayı sürdürün...

Tüm zamanların en etkin bilim adamı Albert Einstein bir Yahudiydi.
Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi. Karl Marks Yahudiydi.

Tüm insanlığa zenginlik ve sağlık katmış Yahudilere bakalım: 

*Ben amin Rubin insanlığa aşıyı armağan etti.


*Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi. 
*Gertrude Elion lösemiye karşı ilaç buldu. 
*Baruch Blumberg Hepatit-B aşısını geliştirdi. 
*Paul Ehrlich frengiye karşı tedaviyi buldu. 
*Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili buluşuyla Nobel ödülü kazandı. 
*Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi.

*Bernard Katz nöromusküler iletişim (kaslarla sinir sistemi arası iletişim) alanında Nobel ödülü kazandı. 
*Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsızlıkları, diyabet, hipertiroid) tedavilerinde kullanılan yöntemi geliştirdi.
*Aaaron Beck Cognitive Terapi’yi (akli bozuklukları, depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemini) geliştirdi. 
*Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı. 

*Stanley Cohen embriyoloji dalında Nobel aldı. 

*Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaptı. 

*Peter Schultz optik lif kabloyu,

Charles Adler trafik ışıklarını,
*Benno Strauss paslanmaz çeliği, 
*Isador Kisse sesli filmleri,
*Emile Berliner telefon mikrofonunu, 
*Charles Ginsburg ilk bantlı video kayıt makinesini geliştirdi. 
*Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icat etti. 
*Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

 

Son 100 yıl içinde Yahudiler sadece bilimsel alanda 104 Nobel ödülü kazanırken, 1.4 milyar Müslüman neden yalnızca 3 Nobel kazandı. 

Yahudiler niçin bu kadar yaratıcı ve neden bu kadar güçlüler? Yahudi inancına bağlı ve küresel çapta büyüyüp tanınmış şu yatırımcılara/işadamlarına ve markalarına bakalım: 
* Ralph Lauren (Polo), 
* Levi Strauss (Levi's Jeans), 
* Howard Schultz (Starbuck's), 

* Sergei Brin (Google), 

* Michael Dell (Dell Bilgisayarları), 
* Larry Ellison (Oracle), 
* Donna Karan (DKNY), 
* Irv Robbins (Baskins & Robbins),
* Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts),
* Richard Levin (Yale Üniversitesi'nin kurucu başkanı).

Yahudi inancına bağlı ve küresel çapta büyüyüp tanınmış şu sanatçılara bakalım:
* Michael Douglas, 
* Dustin Hoffman, 
* Harrison Ford, 
* Woody Allen,
* Tony Curtis, 
* Charles Bronson, 
* Sandra Bullock, 
* Billy Crystal, 
* Paul Newman, 
* Peter Sellers, 
* George Burns,
* Goldie Hawn, 
* Cary Grant, 
* William Shatner, 
* Jerry Lewis,
*Peter Falk...
 


Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler:
* Steven Spielberg, 
* Mel Brooks, 
* Oliver Stone, 
* Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210), 
* Neil Simon (The Odd Couple), 
* Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), 
* Michael Mann (Starzky and Hu tch), 
* Milos Forman (One Flew Over The Cuckoo's Nest, Amadeus), 
* Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat), 
* Ivan Reitman (Ghostbusters) , 
* Kohen Kardeşler,
* William Wyler. 
* William James Sidis, 

Sorun kendinize: 250’lik IQ derecesiyle dünyaya gelmiş en parlak insan hangi dine mensuptur?
Sorun kendinize: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür? 

Cevabı şudur: 

Her çocuğa ve her gence kaliteli eğitim verirler... 

Bu eğitim türü sorgulayıcı(teslimiyetçi değil), araştırıcı (ezberci değil) ve yaratıcıdır (bilgi üretmek/bulmak içindir) 


Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür? 
Cevap: Bilimsel gelişime yararı olmayan eğitim sistemi uyguladıkları için (sorgusuz, araştırmasız, ezberci ve dayatmacı eğitim...).
 

Oysa Gezegenimizde yaklaşık 1.476.233.470 Müslüman yaşamaktadır. 
Yani, toplam
dünya nüfusu içinde her 5 kişiden biri Müslümandır. 
Her bir Hindu'ya 2 Müslüman düşmektedir, 
her bir Budist'e karşılık 2 Müslüman vardır ve 
her bir Yahudi'ye karşılık 100 Müslüman bulunmaktadır.
 

Müslümanlar bu kadar kalabalık ama neden güçsüz?
Nedeni; beyinleri uyuşturan ezberci eğitimdir.


İslam Konferansı Örgütü'nün (OIC) 57 üyesi vardır ve ülkelerin tümünde sadece 500 adet üniversite bulunmaktadır.

Yani üniversite başına 3 milyon Müslüman düşmektedir.

Başka bir deyişle 3 milyon kişi için bir üniversite yapılmıştır (Bunların kalitesi de başka bir sorundur).
Fakat sadece ABD'de 5 bin 758 adet üniversite vardır. 

Shanghai Jiao Tong Üniversitesi tarafından 2004 yılında hazırlanan “Dünya üniversiteleri akademik değer listesi”de ilk 500’e giren Müslüman ülkelerin hiç birinden tek bir üniversite yoktu. 

Neden?.. Yanıt: 
Kalitesiz ve ezberci eğitim...

OKUMA YAZMA ORANLARI ÇOK DÜŞÜK!

 

UNDP tarafından toplanan verilere göre Hıristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı % 89’dur. Bunların %98’i ise en az ilkokul mezunudur ve 100 kişiden 40’ı üniversite mezunudur. 15 Hıristiyan çoğunluğa sahip ülkedeki okuma-yazma oran ise %100’dür, yani bu 15 ülkede okuma-yazması olmayan tek kişiye rastlamak olası değildir!. 


Müslüman ülkelerde durum bunun zıddıdır: 100 kişiden sadece 40’ı okuma-yazma bilir ve herkesin okuryazar olduğu bir tek Müslüman ülke bulunmamaktadır! Bunların %50’si ilkokul mezundur ve sadece %2’si üniversiteyi bitirmiştir.

BİLİM İNSANI ORANI DA ÇOK DÜŞÜK!

ABD’de toplam bilim insanı sayısı 4.000, Japonya’da 5.000’dir.

57 Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı ise sadece 230 kişidir.

(Akademisyenlerin hepsi bilim insanı değildir. Bilim insanı demek, pozitif bilimlerle aktif olarak uğraşan kişi demektir.) 

Ve her 1 milyon Müslüman kişiye sadece 1 bilim insanı düşmektedir. 

 

Teknisyenler bakımından Müslüman çoğunluklu Arap ülkelerdeki durum daha da kötüdür:

Her 1 milyon Müslüman Arap nüfus içinde 50 teknisyen bulunmaktadır.

Hıristiyan dünyasında ise her bir milyon kişi içinde 1000 teknisyen bulunmaktadır. 


NEDEN?..

 

Yanıt: Kalitesiz-ezberci eğitim ve ARGE’ye (araştırma geliştirmeye) yeterli kaynak ayrılmaması...

Çünkü Müslümanlar gayri safi milli gelirin yalnızca % 0,2’sini araştırma-geliştirme bütçesi olarak ayırıyor.

Buna karşın Hıristiyan dünyası araştırma-geliştirmeye % 5 oranında, yani 25 kat daha fazla fon ayırmaktadır.

SONUÇ:

 

İslam dünyası yeni bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.

Ayrıca dünyanın ürettiği bilgiyi kendi halklarına öğretmekte de başarısızdır. 
Bunun kanıtı ise ileri teknoloji ihracat rakamlarında saklıdır:

Pakistan’ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran %1’dir.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas ve Cezayir’in ise % 0,3’tür.

Hristiyan Singapur'da bu oran % 58'dir.

Gelecek dünya, bilgi temelli toplumların olacaktır. 

 

Müslüman 57 ülkenin gayri safi milli hâsılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. Buna karşın 310 milyonluk ABD tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte; Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3,8 trilyon dolar ve Almanya 2,4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. (Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır.) 

Mal ve hizmet üretimi, İspanya’da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 milyar dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır. İşin daha acıklı tarafı ise şudur: İslam dünyasının gayri safi milli hâsılasının tüm dünya içindeki oranı hızla azalıyor. 

O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?
 


Cevap: Eğitim Yoksunluğu. Tam anlamıyla söylersek; bilimsel eğitim yoksunluğu. 

Çok kesin biçimde söylersek; akılcı olmayan, ezberci, teslimiyetçi ve çağdışı eğitim.

 

Dr. Faruk Saleem �" İslamabat, Pakistan

SAĞLIĞI KORUYAN SİSTEM - I II ve III için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.kemalyesilcimen.com/artikel.php?artikel_id=204

http://www.kemalyesilcimen.com/artikel.php?artikel_id=201

http://www.kemalyesilcimen.com/artikel.php?artikel_id=202

TÜM YAZILAR İÇİN ALTTAKİ KUTUYU TIKLAYINIZ



Bu yazı 2,130 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 4 Mart 2024 NASIL ÖZGÜR OLURUZ ?
    • 13 Ekim 2023 GÜCÜ DOĞURAN TEKNOLOJİK AKILDIR
    • 27 Eylül 2023 ÇARE SİZSİNİZ 2008
    • 17 Temmuz 2023 NEDEN BÖYLEYİZ?
    • 20 Nisan 2023 GÜCÜN KAYNAĞI NEDİR? - 2016
    • 14 Şubat 2023 BİLİMDE KANITIN GÜCÜ
    • 8 Şubat 2023 SÖMÜRÜ VE YOLSUZLUK KADER Mİ?
    • 4 Mayıs 2022 YAŞAM TARZIMIZ NEDEN DEĞİŞMELİ?
    • 12 Mart 2022 HEKİMLİK ÖLDÜ, YAŞASIN DOKTORLUK !
    • 11 Ekim 2021 TÜM SORUNLARIN ANASI
    • 10 Ekim 2021
    • 9 Ekim 2021 ASIL PANDEMİ BU !
    • 8 Ekim 2021 POSTMODERN SÖMÜRÜ
    • 7 Ekim 2021 EĞİTİM NASIL OLMALI?
    • 1 Ekim 2021 YÜZ YIL SONRA...
    • 20 Ağustos 2021 GERÇEK ÇÖZÜM BU
    • 11 Ağustos 2021 KÜRESEL SAVAŞI KİM KAZANACAK?
    • 10 Ağustos 2021 SOSYAL OLAYLARDA BİLİMSEL YAKLAŞIM NASIL OLMALI?
    • 27 Haziran 2021 ASIL PANDEMİ BU
    • 6 Haziran 2021 ÇEVRE SAVAŞI

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,844 µs